The Basic Eight

Författare: Daniel Handler
Publicerad: 1999
Sidantal: 380

Flannery Culp wants you to know the whole story of her spectacularly awful senior year. Tyrants, perverts, tragic crushes, gossip, cruel jokes, and the hallucinatory effects of absinthe – Flannery and the seven other friends in the Basic Eight have suffered through it all. But now, on tabloid television, they’re calling Flannery a murderer, which is a total lie. It’s true that high school can be so stressful sometimes. And it’s true that sometimes a girl just ”has” to kill someone. But Flannery wants you to know that she’s not a murderer at all – she’s a murderess.

När jag började läsa The Basic Eight så visste jag egentligen inte riktigt vad den skulle handla om . Jag visste att huvudpersonen hade mördat någon och inte direkt verkade ångra det… och det var väl det.
Jag var lite orolig för att den inte skulle vara tillräckligt bra men det visade sig vara obefogat. Boken är skriven dagboksform som i efterhand redigerats av huvudpersonen Flannery. Jag gillar Flannerys berättarröst, man vet inte riktigt var man har henne och ibland om hon ljuger för en. I början så var det lite jobbigt att hålla reda på alla karaktärer men det klarnade rätt snabbt och jag tycker att man lärde känna allihop rätt bra. Det skulle väl ha varit Adam som jag hade velat se mer av i så fall. Kapitlen var inte så långa (uppskattas) och upplägget är ganska annorlunda då det dyker upp roliga studiefrågor lite då och då, precis som i en lärobok.
Jag gillade verkligen den här boken och att det var en man som skrivit ur ett kvinnligt perspektiv var något nytt för mig. Vad jag kan minnas så har jag inte läst någon annan bok där det är så, inte på länge i alla fall.

The Basic Eight innehåll en perfekt dos av svart humor och det enda negativa med den var att det kändes en aningens utdraget ett tag i slutet.

”What are you going to do? You have to do something.”
”You sound like Mr. Baker.”
”What?”
”That’s Baker’s rule: do something.”
”Well, he’s right.”

Nu kan jag inte hjälpa att tänka på hur Flannery tyst skulle påpeka alla de grammatiska felaktigheter som jag har skrivit här ovan.

Annonser

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s