Jag är tyvärr död och kan inte gå till skolan idag

Författare: Sara Ohlsson
Publicerad: 2011
Sidantal: 298

Jag inser att jag legat naken och tätt intill, varm och yrvaket glad. Och medan jag fnissat av hans kittlande andedräkt har han tänkt att han inte längre vill.
Olivia är dumpad. John vill inte längre vara ihop och hon fattar inte hur hon ska kunna överleva ensam. Vem är hon utan John, utan det perfekta förhållandet? Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?

Detta tycker jag är en jättebra och en jätteviktig ungdomsbok . Budskapet  och viset som det levereras på känns väl genomtänkt. Boken gick fruktansvärt snabbt att läsa ut, lite väl snabbt för min smak egentligen, pang bom också är boken slut. Jag hade gärna sett lite längre kapitel men det är väl en smaksak och jag tror faktiskt att viset som den är skriven på gör att den blir mer tilltalande för sådana som inte läser så mycket vanligtvis.
Jag gillade karaktärerna också, jag upplevde dem inte som så stereotypiska eller förutsägbara som de ibland kan vara i ungdomsböcker.

Mer än så har jag inte att säga om denna bok än att den borde läsas av alla tonåringar i Sverige!

Annonser

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s