Död i andras ögon

Författare: Charlaine Harris
Publicerad: 2004
Sidantal: 335

OBS! Innehåller spoilers för Sookie Stackhouse-serien!
Sookie är singel igen och Bill har åkt till Peru. Men det innebär inte lugn och ro för Sookie, tvärtom. På väg hem från jobbet träffar hon på vampyren Eric, halvnaken och förvirrad. Det visar sig att ett gäng häxor förtrollat honom så att han förlorat sitt minne. De här häxorna är inte tandlösa tanter på kvast, utan en grupp maktlystna varelser som använder sina krafter för att med maffialiknande metoder utpressa krogägare i Shreveport.

Sookie måste ta hand om Eric medan de andra vampyrerna försöker hantera häxorna, och de inleder en relation. Som om inte det vore nog med problem så dyker det även upp varulvar, och Sookies bror Jason försvinner.

Jag älskar de svenska omslagen till Stackhouse-serien. De är verkligen skitsnygga. Vad jag inte kan förstå är varför det bara är fem av böckerna som är översatta, känns konstigt att de struntat i de efterkommande. Man tycker ju att de borde sälja ganska bra.

Hur som, detta skulle vara en recension var meningen. Jag har ingen aning om vad Charlaine Harris har skrivit innan den här serien, eller om hon släppt något över huvudtaget men jag tycker att det märks oerhört stor förbättring av hennes författarskap under den här seriens gång. Första boken tyckte jag var ganska dåligt uppbyggd men de efterkommande har blivit bättre och bättre och fyran, Död i andras ögon tycker jag var riktigt, riktigt bra. Bill som jag mest bara brukar störa mig på var borta ur bilden och istället fick man se en hel del Eric. Det är spännande, fartfyllt och till skillnad från några av föregångarna så var det en väl uppbyggd historia.

Annonser

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s