En massa prat om löpning

Författare: Haruki Murakami
Titel: Vad jag pratar om när jag pratar om löpning
Sidantal: 214

Jag tar inte med någon beskrivning av boken här för jag tycker att det blir lite väl överflödigt.

Nu var det ett tag sedan jag läste den här men jag ska göra ett försök att minnas vad jag tyckte om den. Främst kan jag börja med att säga det som jag redan har nämnt en eller två gånger; jag ÄLSKAR Haruki Murakamis språk. Det är helt vansinnigt bra. Så var det sagt. Just den här boken tror jag att man uppskattar mer om man sedan tidigare har läst något av hans verk och tyckt om det för det handlar inte bara om löpning så som titeln antyder. Den handlar också en del om Murakamis författarskap och ibland kunde jag nästan känna att det var som en slags självbiografi, fast ändå inte riktigt. Jag vet inte vad den kan klassificeras som, ”Murakamis tankar om sin löpning och lite annat” kanske?

Jag tror att jag särskilt kunde uppskatta det här på grund av att jag själv börjat bli lite mer ambitiös med min löpning nu i vår, inte så att det blir några längre sträckor men ändå. Det var väldigt intressant att se hans syn på saken och att ibland kunna känna igen sig i något, även om jag minns att jag ibland inte alls höll med honom om vissa saker.

Jag tog extremt lång tid på mig att läsa ut den här tunna boken och jag vet inte alls vad det kan ha berott på men jag har för mig att jag bara läste den i små doser varje kväll och tyckte att den passade bäst på det viset. Det är verkligen en jätteintressant bok och precis som det står på framsidan så tror jag inte att man själv behöver träna på något vis för att kunna uppskatta den. Man kan nog ändå engagera sig i Murakamis målande beskrivningar av hur saltet sved på kroppen när han sprang de fyra milen från Aten till Maraton under den brännande grekiska solen.

Annonser

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s