Warm Bodies

Författare: Isaac Marion
Titel: Warm Bodies
Utgiven: 2010
Sidantal: 240

‘R’ is a zombie. He has no name, no memories, and no pulse, but he has dreams. He is a little different from his fellow Dead. Amongst the ruins of an abandoned city, R meets a girl. Her name is Julie and she is the opposite of everything he knows – warm and bright and very much alive, she is a blast of colour in a dreary grey landscape. For reasons he can’t understand, R chooses to save Julie instead of eating her, and a tense yet strangely tender relationship begins. This has never happened before. It breaks the rules and defies logic, but R is no longer content with life in the grave. He wants to breathe again, he wants to live, and Julie wants to help him. But their grim, rotting world won’t be changed without a fight…

Jag har kommit fram till att det bästa sättet för mig att läsa en bok på är genom att i förväg knappt veta någonting om vad boken ska handla om. Ta Warm Bodies som ett exempel, jag visste att det var en zombie som hette R som åt en killes hjärna och därefter blev kär i den här killens tjej. Eftersom boken var så kort så förväntade jag mig inte så mycket mer handling än så men det fanns det såklart. Jag kan absolut förstå varför den har fått så pass varma recensioner som den fått.

När jag började läsa blev jag först besviken på att det gick så långsamt och det var till och med lite långtråkigt. Efter ett tag fattade jag att det måste självklart berättas på det viset i början för det är trots allt en zombie som är berättarrösten och de är ju inte direkt kända över att hasta. Dessutom tar det inte lång tid förrän historien tar fart. Jag gillade den här boken supermycket. Karaktärerna, ploten, upplägget… ja, alltihopa är riktigt bra och jag kommer absolut läsa mer av Isaac Marion om det kommer.

Omslaget som jag har tycker jag är riktigt snyggt, lite häftigare än det som är på den svenska versionen.

Det är ändå inte riktigt en femma men tyvärr har jag ingen bild med en 4,5 så jag improviserar.

0,5 +

Annonser

En tanke på “Warm Bodies

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s